Pamiętacie, że jakiś czas temu chwaliłam się, iż rozpoczęła się kolejna akcja testowania? (http://testoprobki.blogspot.com/2013/10/trzy-dwa-jeden-start-kolejna-akcja.html)
Tym razem ,,na warsztat" i pod lupę wzięłam Jeliton:
Cóż to za produkt?
Jak informuje nas producent,Jeliton jest suplementem diety zawierającym wyłącznie naturalny błonnik, który pozytywnie wpływa perystaltykę jelit. To preparat na zaparcia i biegunkę dla każdego. Polecany przy dolegliwościach typu: uchyłkowatość jelita,zespół jelita drażliwego (IBS), czy niedobór błonnika w diecie.
Złożony jest w 100% z naturalnych składników - łupiny babki jajowatej. Jeliton nie zawiera konserwantów, wypełniaczy, tłuszczy i cukrów. Jest bezpieczny w codziennym stosowaniu. Działa wyłącznie mechanicznie, a nie farmakologicznie. Przyjmowany trzy-cztery razy dziennie zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na naturalny błonnik. Stosowany na zaparcia i biegunkę łagodzi ich objawy.
Co powoduje takie delikatne, ale jednak zdecydowanie skuteczne działanie?
Skład!
W pełni naturalny - babka jajowata.
Owocem babki są pełne związków śluzowych nasiona. To dzięki nim produkty zawierające tę roślinę wykazują właściwości osłonowe i poprawiające perystaltykę jelit.
Łupina babki jajowatej stanowi surowiec wykorzystywany w tworzeniu suplementu diety, jakim jest Jeliton. Naturalny błonnik zawarty w babce pęcznieje w organizmie, wchłania toksyny i formuje masę pokarmową, w naturalny sposób pomagając udrożnić jelita.
Jeliton stworzony w 100% z naturalnej łupiny nasiennej babki jajowatej przejmuje jej lecznicze właściwości pozytywnie wpływając na trawienie. Poprawia perystaltykę jelit, łagodzi biegunki i niweluje problem zaparć. Działa skutecznie i delikatnie.
Natomiast działanie i efekty mogłam sprawdzić na własnej skórze i podzielić się ze znajomymi.
Po kilku dniach stosowania efekty są odczuwalne. W moim przypadku Jeliton chyba najbardziej zadziałał łagodząco na żołądek i w ogóle cały układ pokarmowy - mimo jesieni i ciągłych stresów nie odczuwam bólu i podrażnienia, więc ochrona jest.
Wykorzystałam też Jeliton do pieczenia chleba - po prostu dosypałam do ciasta, a jak wypiec własny chlebek (oczywiście dodając Jeliton) możecie poczytać tutaj: Mój domowy chlebek.
Znajomi chwalili przede wszystkim błogosławiony wpływ na przemianę materii i perystaltykę jelit.
Wszyscy doszliśmy do wniosku, że smak nie jest zbyt rewelacyjny - cóż, podobny do zmielonego siemienia lnianego czy bezpłciowej papki, ale zgadzałoby się to z powiedzeniem - co dobre - niezdrowe, a co zdrowe - niedobre...
Jestem zadowolona z kampanii, z produktu i cieszę się, że miałam okazję przetestować osobiście, bo należę do niewiernych Tomaszów i mimo że często słucham rad i rekomendacji znajomych, to w kwestii żołądkowo-jelitowej nie mogłam dobrać odpowiedniego preparatu. Mam nadzieję, że na dłuższą metę Jeliton okaże sie prawdziwym strzałem w dziesiątkę.
Aby wymienić najważniejsze cechy Jelitonu, posłużę się materiałami, które otrzymałam:
Jeliton - naturalny błonnik
***
poprawia pracę jelit
***
skuteczny na zaparcia
***
usuwa toksyny z Twojego organizmu
***
wspomaga odchudzanie
***
nie drażni błon śluzowych i działa osłonowo
Jeszcze na koniec informacje o producencie:
Kato Labs Sp. z o.o.
00-004 Warszawa
Cena:
proszek 180 g od 15, 49 zł do 21,28 zł
saszetki 18x 5 g ok. 15 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz