dla milusińskich

niedziela, 15 czerwca 2014

Kwas chlebowy - coś na upały

     
                

 Pamiętacie, jakiś czas temu pisałam o rozpoczęciu nowej kampanii StreetcomKwas chlebowy
                                         

W pięknie przygotowanej Paczce Ambasodorki otrzymałam:
                                              


Dla siebie:
  • Przewodnik Ambasadorki,

  • 2 butelki 1,5 l Razowego Kwasu Chlebowego,
  • 2 butelki 1,5 l Razowego Kwasu Chlebowego o smaku żurawinowym,
  • 2 butelki 1,5 l Razowego Kwasu Chlebowego o smaku śliwkowym. 




Dla moich znajomych:
  • 9 butelek 0,5 l Razowego Kwasu Chlebowego,
  • 4 butelki 0,5 l Razowego Kwasu Chlebowego o smaku żurawinowym,
  • 4 butelki 0,5 l Razowego Kwasu Chlebowego o smaku śliwkowym, 
  • 17 ulotek dla znajomych.

                             






Razowy Kwas Chlebowy to prawdziwa alternatywa dla 

wszystkich przesłodzonych, kolorowych napojów 
gazowanych. Może okazać się naturalnym źródłem
 orzeźwienia dla Ciebie i Twoich bliskich!
 Razowy Kwas Chlebowy to naturalny napój gazowany, który 
powstaje wyłącznie z najwyższej jakości  składników 
‒ krystalicznej wody oraz słodów: żytniego i jęczmiennego. 
Ze względu na naturalne składniki, jest świetnym wyborem 
dla osób, które dbają o dietę. Napój nie zawiera 
konserwantów, nie jest sztucznie dosładzany i barwiony. 
Nawet gaz jest w nim naturalny. Niepowtarzalny smak 
zawdzięcza złocistym zbożom.




Testowanie rozpoczęłam od ,,zwykłego", czyli razowy kwas 

chlebowy  z żyta i jęczmienia.

                                  
Przyznaję, że w pierwszej chwili, mimo że przypomniał mi się

 smak sprzed wielu, wielu lat, kwas nie przypadł mi 

do smaku. 

Podejrzewam, że powodem była nieodpowiednia temperatura. Kwas chlebowy najlepiej smakuje schłodzony!


Kolejnym w testowaniu był kwas razowy o smaku śliwkowym, 


a na koniec zostawiłam sobie żurawinowy.



Skład kwasu stanowią:
woda, cukier, mąka żytnia razowa, słody: żytni i jęczmienny, dwutlenek węgla i (w zależności od wariantu smakowego): 
sok śliwkowy z zagęszczonego soku, naturalne aromaty(smak śliwkowy), sok jabłkowy, sok żurawinowy z zagęszczonego soku, naturalne aromaty (smak żurawinowy).




 W czasie trwania kampanii Razowego Kwasu Chlebowego można podjąć wyzwanie i próbować zmienić się na lepsze, a przy okazji wygrać nagrodę!



Jakie są moje własne, prywatne wrażenia po wypiciu kwasu chlebowego?

Raczej pozytywne.

 Wynika to z kilku przesłanek:

- kwas chlebowy oparty jest na naturalnych składnikach

- mimo zawartości cukru nie jest zbyt słodki

- nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego ani innych niezdrowych składników

- nie jest zbyt mocno gazowany

- schłodzony smakuje najlepiej

- można go podać dzieciom

Dzięki tej kampanii poznałam nowy produkt. Myślę, że 

jeszcze sięgnę po razowy kwas chlebowy, zwłaszcza w upalne

 dni, gdy ma sie ochotę na coś innego niż woda.

Moim faworytem smakowym zostaje wariant o smaku śliwkowym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz