Składniki:
- herbatniki ,,petitki"
- krakersy solone
- krem do karpatki
- kostka masła lub margaryny (200 g)
- mleko skondensowane słodzone (lub gotowa masa ,,krówka") w puszce
- śmietana kremowa do deserów 30 % Łaciata 500 ml
- 2 x śmietana fix
- 4 łyżeczki cukru pudru
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
Wykonanie:
- gotujemy 1,5 godziny mleko w puszcze, aby wytworzyła się masa karmelowa
- gotujemy krem do karpatki, chłodzimy
- ucieramy krem z masłem
- ubijamy śmietanę z fiksem i cukrem pudrem
- ścieramy czekoladę na grubej tarce
Gdy już mamy wszystko gotowe, układamy w formie:
1. warstwa herbatników
2. nakładamy krem do karpatki (całość)
3. warstwa krakersów
4. warstwa masy karmelowej (całość)
5. warstwa herbatników
6. ubita śmietana (całość)
7. posypujemy startą czekoladą
Schłodzić i podawać.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz